Toimialaratkaisut / Liikkeenjohdon konsultointi

Asiakkuuksien ja projektien ammattimainen johtaminen luo pohjan menestykselle

Liikkeenjohdon konsultoinnin alalla pyritään usein pitkäjänteiseen, jatkuvaan ja kehittyvään asiakassuhteeseen. Edellä mainituista syistä toimialalla korostuu projektiliiketoiminnan monimuotoisuus. Palvelu- ja asiakaskannattavuuden seuranta on tärkeää ja näiden pohjalta voidaan tehdä strategisia päätöksiä myynti- ja asiakashoidon panostukseen. 

Modernien ohjelmistojen avulla tuomme sujuvuutta asiakasyritysten arkeen, reaaliaikaisuutta päätöksentekoon sekä automaatiota taloushallinnon rutiineihin. Asiakastuntien seurannasta tulee helppoa ja tarkkaa, näin varmistamme että työ siirtyy sopimusten mukaisesti laskuille.

Olemme Askeleella palvelleet kymmeniä Suomen johtavia digi-, viestintä- ja konsulttitoimistoja. Olemme kokenut ja osaava kumppani, mikäli toimistosi hakee kasvua ja kannattavuutta – arjen työn sujuvuutta unohtamatta!

" Hyvä kumppani ymmärtää toimialaa ja maailmaa, jossa elämme "

Gapps Oy | Referenssivideo

Suomen johtava Google Cloud-asiantuntijatalo

Vertaa kannattavuuttasi toimialan parhaisiin

Anna yrityksesi liikevaihto niin voit verrata liikevoittoasi alan keskiarvoon sekä parhaiden yritysten tuloksiin.

%

Toimialan keskimääräinen liikevoitto

%

Toimialan parhaiden yritysten liikevoitto

Keskimääräinen liikevoitto liikevaihdollanne

Tavoiteltava liikevoitto liikevaihdollanne

Miten käytännössä autamme kohti parempia tuloksia?

Strateginen konsultointi:

  • Hallitus- ja johtoryhmätason mittareiden ja raportoinnin kehittäminen –> Johtamisen tukeminen luotettavalla tiedolla
  • Liiketoiminnan asiakas- ja palvelukohtaisen kannattavuuden seuranta–> Asiakasjohtamisen ja tuotteistuksen kehittäminen, esim. ABC-analyysin ja asiakkuuksien keskituntihinnan systemaattisen seurannan avulla
  • Asiakashallinnan prosessin ja CRM-käytön tavoitteiden kirkastaminen  –> Järjestelmien valjastaminen asiakastyön seurantaan
  • Tuottavuuden ja eri palvelutuotteiden tarkan kateseurannan kehittäminen –> Fokus palveluiden kannattavuuteen 
  • Talouden ennustettavuuden ja asiakaslaskutuksen prosessin kehittäminen –> Laskutusprosessin keventyminen ja nopeutuminen

Prosessi- ja järjestelmätaso:

  • Liidihallinnan ja tarjouskannan / pipelinen seurannan kehittäminen –> Myyntitulosten ja hitraten parantaminen
  • Asiakkuuden johtamisen esim. ABC-analytiikan kehittäminen –> Asiakkuuksien arvon kehittäminen ja kasvattaminen
  • Työtuntikirjausten systematiikan kehittäminen –> Asiakas- ja projektikohtaisen kannattavuuden ymmärtäminen ja kehittäminen
  • Myyntilaskutuksen prosessin sujuvoittaminen (tunti- ja palvelulaskutus, kuukausisopimukset) –> Konsulttien ja taloushallinnon henkilöiden työajan vapauttaminen myyntiin ja laskutettavaan työhön

Henkilöstökoulutukset:

  • CRM-käytön koulutus ja käytön motivointi –> Järjestelmien käyttömotivaation ja arkikäytön parantuminen
  • Mobiilityökalujen käyttöönotto ja käytön kehitys –> Liikkuvan työn seurannan ja raportoinnin tukeminen
  • Järjestelmäkoulutukset –> Projektihallinnnan ja tuntikirjausohjelmistojen parempi käyttöosaaminen

Katso tästä referenssivideo yhteistyöstämme IT-konsulttiyritys Gapps Oy:n kanssa!

Toimintamallimme kehitysprojekteissa

Kokemuksemme kasvuyritysten toiminnanohjauksen kehityksestä on luonut erinomaiset valmiudet tuottaa asiakkaille lisäarvoa prosessien kehityksessä. Toimiala- ja ohjelmistotuntemuksemme auttaa rakentamaan motivoivat toimintamallit prosessien automatisointiin, mittaamiseen sekä arjen raportointiin. Lopputuloksena kehitystyöllä on sujuva arki, luotettava johdon raportointi sekä hallinnollisen työn korkea automaatio.

Strategia

Toiminnanohjauksessa ja järjestelmävalinnoissa on tärkeää, että yritysjohto tunnistaa strategiset tavoitteet. Tavoite voi olla kasvu, parempi kannattavuus tai arjen sujuvuuden lisääminen.

Autamme kirkastamaan tavoitteet, valitsemaan raportoinnin mittarit sekä luomaan prosessit seurannalle  ja toiminnan kehittämiselle. 

Prosessit

Selkeiden strategisten tavoitteiden avulla rakennamme toimintamallit eri prosesseille, liidihallinnasta myyntiin, tuntikirjauksiin ja laskutukseen.

Strategiaa tukevat prosessit ja oikein valitut ohjelmistot luovat valmiudet raportoinnille, arjen kirjausohjeistuksille sekä henkilöstön koulutuksille. 

Sujuvuus

Johdon selkeästi kommunikoimat tavoitteet ja oikein rakennetut toimintamallit tuovat sujuvuutta arkeen. Esimiehet hyötyvät laadukkaasta ja oikea-aikaisesta tiedosta johtamistyössään.

Parhaimmillaan CRM-, talous- ja projektiohjelmistot tuovat lisäarvoa jokaisen työntekijän oman työn hallintaan.

Olemme ylpeitä onnistuneista projekteista asiakkaittemme kanssa

Olemme tehneet Askeleen kanssa yhteistyötä jo seitsemän vuotta. He ovat auttaneet meidän asiakaskuntaamme ammattimaisesti ja on hienoa, että voimme tarjota asiakkaillemme Askeleen kautta huippuosaamista liiketoiminnan ja toiminnanohjauksen kehittämiseksi!

Suosittelen lämpimästi Askeleen palveluita kaikille asiantuntijayrityksille!

Ville Kuusela

Toimitusjohtaja, Visma Solutions Oy

Askeleella oli merkittävä rooli uuden toiminnanohjausjärjestelmämme käyttöönotossa. Ilman noin asiantuntevaa ja palvelevaa apua käyttöönotto olisi ollut hitaampaa, emmekä olisi saaneet tavoiteltuja hyötyjä niin nopeasti käyttöön.

Olemme supertyytyväisiä ja suosittelen Askeletta muillekin konsulttitoimistoille!

Jari Danielsson

Toimitusjohtaja, Kuudes Kerros Helsinki Oy

Webinaari: Arkkitehtitoimiston ammattimainen johtaminen

Luovan alan toiminnnan kannattavuus kärsii usein projekti- ja talousjohtamisen heikkoudesta, usein jopa puutteesta. Ammattimaisuus toiminnanohjauksessa ei aina ole verrokkitoimialojen tasolla. Katso alta webinaarimme arkkitehtitoimiston liiketoiminnan kehityttämisestä...

Webinaari: Suunnittelutoimiston ammattimainen johtaminen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Referenssitarina: Sigge Arkkitehdit Oy

“ Askeleen toimialaosaaminen oli korvaamatonta Sigge Arkkitehtien liiketoiminnan ennustettavuus parani ja projektien seuranta tarkentui jouhevasti sujuneella järjestelmä- ja prosessiuudistuksella.  Arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit oli jo pitkään tehnyt...

Blogi: Arkkitehtitoimiston päättäjä, johdatko firmaasi ammattimaisesti?

Projektien kannattavuuksia ei tiedetä. Suunnittelijoilla ei ole tiedossa projektitehtävien tuntibudjetteja. Projektisopimukset puuttuvat. Tuntikirjaukset tehdään exceleihin, ja niistä kootaan käsityönä sekä myyntilaskut että asiakaskohtaiset raportit. Yllä kuvatut...

Kehitysprojektien tavoitellut tulokset

Z

Yhdenmukaiset ja mitattavat toimintatavat

Autamme yritysjohtoa luomaan luotettavat mittarit ja yhdenmukaiset toimintatavat eri prosesseihin. Näin kaikki ymmärtävät, miksi ja miten tunteja kirjataan, mitä asioita projekteista päivitetään ja millä tarkkuudella myynnin ja laskutuksen ennusteet merkataan.

Z

Liiketoiminnan ennustettavuuden parantuminen

Projekti- ja asiantuntijayritysten myynti- ja laskutusennusteiden saatavuus ja oikeellisuus auttavat tulevaisuuden hallinnassa. Valitsemme ja rakennamme asiakkaan johdon kanssa ennustemallit, jotka auttavat merkittävästi myynnin tehostamisen, henkilöstön rekrytointien kuin talouden hallinnan suhteen.

Z

Kannattavan bisneksen perusrakenteet

Yrityksen tulisi aina ymmärtää, missä palveluissa ja asiakkaissa heillä on edellytykset menestyä ja mahdollisesti kasvattaa liiketoimintaa. Toisaalta on tärkeää kehittää palveluita, joissa tulos ei vastaa tavoitteita. Autamme tunnistamaan ja luomaan oikeat segmentoinnit, jolloin kateseurannan systemaattisuus luo erinomaisen pohjan kannattavuuden parantamiselle.

Z

Ymmärrys ja osaaminen ohjelmistojen käyttöön

Ihmisten ammattimainen koulutus niin prosessi- kuin järjestelmätasolla on aina tärkeää. Kun yritysjohdolle on selvää, mitä asioita liiketoiminnasta seurataan, antavat kokeneet asiantuntijamme asiakkaan henkilöstöryhmille laadukkaat perus- ja syventävät koulutukset myynti-, projekti- ja tuntikirjausohjelmistojen sujuvaan arkikäyttöön.

Tutustu teknologiaratkaisuihimme

Toiminnanohjaus - Visma Severa

Visma Severa on Suomen suosituin toiminnanohjauksen ohjelmisto asiantuntijayritysten projektien ja myynnin hallintaan.

Askele on markkinoiden osaavin kumppani yli 600 Visma Severa käyttöönotto- ja kehitysprojektin kokemuksella.

Taloushallinto - Netvisor

Netvisor on käytössä yli 20.000 yrityksessä ja ohjelmiston erinomainen integroitavuus auttaa automaation luomisessa.

Meiltä saat niin ammattimaiset käyttöönotto- kuin tehostusprojektit Netvisorin sujuvaan käyttöön.

Kokemusta ja asennetta Etelä-Karjalasta

Emme pelkää olla rehellisiä ja suoria kun on sen aika, muutoin toimintaamme ohjaavia arvoja ovat avoimuus, tehokkuus ja tinkimättömyys asiakkaan tavoitetilan saavuttamiseksi.

Aloita helposti ottamalla meihin yhteyttä. Kartoitetaan yrityksenne tilanne ja annamme ehdotuksen, kuinka voimme kehittää yrityksenne liiketoimintaa!

Matti Tiilikainen

Matti Tiilikainen

Toimitusjohtaja, osakas

Matti on Askele Oy:n perustaja. Satojen projektien ja 14 vuoden kokemus kasvuyritysten liiketoiminnan kehittämisestä antaa erinomaiset valmiudet auttaa asiakkaita liiketoiminnan kehittämisessä.

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 50 324 6655 | matti.tiilikainen@askele.fi

Pasi Koskinen

Pasi Koskinen

Konsultti, osakas

Pasin vahvuus on systemaattisuus myynnissä ja rautainen ammattitaito asiakasprojektien hallinnassa. Asiakkaan kanssa luodaan selkeät tavoitteet ja projektien dokumentointi on aina laadukasta. Pasin oma työkokemus IT- ja mainosaloilta antaa myös vahvat eväät auttaa asiakkaita.

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 40 141 4141 | pasi.koskinen@askele.fi

Arttu Rossi

Arttu Rossi

Konsultti

Artulla on pitkä osaaminen opetusalalta ja tämä näyttäytyy projektien pedantissa edistämisessa, dokumentoinnissa sekä asiakkaan henkilöstön koulutuksissa. Systemaattisuus ja aito palo asiakkaan auttamisessa välittyy ihmisille ja tuo tuloksia!

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 45 111 9343 | arttu.rossi@askele.fi

Hanna Karppinen

Hanna Karppinen

Tuotepäällikkö

Hanna liittyi Askeleeseen 2021. Hänen vastuullaan on SaaS-ohjelmistoliiketoiminnan sekä -kumppanuuksien kehittäminen. Aiemmin hän on tehnyt pitkän uran menestyneiden Saas-ohjelmistojen parissa Visma Solutionsilla.

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 45 234 8646 | hanna.karppinen@askele.fi

Atte Räihä

Atte Räihä

Konsultti

Atte on Askeleen tuorein vahvistus ja tuo nuoruuden intoa ja energiaa arjen tekemiseen. Atella on pitkä kokemus myynnistä ja talousasiat on lähellä sydäntä sijoitusharrastuksen kautta.

+358 50 558 0953 | atte.raiha@askele.fi