Toimialaratkaisut / ICT- ja ohjelmistosuunnittelu

Meillä on erinomainen osaaminen palvelu- ja Saas-liiketoiminnan toiminnanohjauksen kehityksestä

Ohjelmistoliiketoiminnan tueksi kaivataan usein monia erilaisia järjestelmiä. Myynnin CRM:n tukee myyjien työtä, asiakasprojektit seuranta vaatii projekti- ja tuntiseurannan työkaluja – toisaalta moninaiset projektien laskutusmallit asettavat haasteen myynti- ja ostolaskutukselle. Hallinnollisen työn skaalautuvuus määrittääkin paljon kasvuyrityksen kannattavuutta.

Useista eri järjestelmistä johtuen, prosessien sujuvuus ja automaatio ovat tärkeässä roolissa. Kun liidien hallinta on kunnossa ja tarjousprojektit osataan resursoida läpinäkyvästi, saadaan työnohjauksesta tehokasta. Samoin projekti- ja laskutusohjelmien käytön laatu määrittää, kuinka laadukasta tietoa johdolle voidaan tuottaa päätöksenteon tueksi..

Askeleen asiantuntijoilla on pitkä kokemus IT-yritysten toiminnanohjauksen kehityksestä, ja olemme olleet seitsemän vuotta mukana kasvattamassa yhtä Suomen johtavista Saas-yrityksistä yli 200 henkeä työllistäväksi organisaatioksi.

" Hyvä kumppani ymmärtää toimialaa ja maailmaa, jossa elämme "

Gapps Oy | Referenssivideo

Suomen johtava Google Cloud-asiantuntijatalo

Vertaa kannattavuuttasi toimialan parhaisiin

Anna yrityksesi liikevaihto niin voit verrata liikevoittoasi alan keskiarvoon sekä parhaiden yritysten tuloksiin.

%

Toimialan keskimääräinen liikevoitto

%

Toimialan parhaiden yritysten liikevoitto

Keskimääräinen liikevoitto liikevaihdollanne

Mahdollinen liikevoitto liikevaihdollanne

Miten käytännössä autamme kohti parempia tuloksia?

Strateginen konsultointi:

  • Hallitus- ja johtoryhmätason mittareiden ja raportoinnin kehittäminen –> Johtamisen tukeminen luotettavalla tiedolla
  • Projektisopimusten käytänteiden vakiointi –> projektimallien, tunti- ja eurobudjettien määritys, resursoinnin
  • Projekti- ja tuntikirjausohjelmiston käytön tehostaminen –> Järjestelmien valjastaminen asiakastyön seurantaan
  • Projektiarkkitehtien / -päälliköiden roolin ja vastuiden läpikäynti ja kehittäminen –> Vastuiden selkiytyminen

Prosessi- ja järjestelmätaso:

  • Tarjouskannan, projektikatteen ja suunnittelijoiden tuottavuuden mittareiden rakentaminen –> Selkeä raportointi myyntiin, projekteihin, resursointiin ja laskutusasteen kehittämiseen
  • Projektihallinnan lähtötietojen syötön ja päivittämisen kehittäminen –> Projektien etenemän ja budjetin seurannan tarkentuminen
  • Tuntikirjausprosessin kehittäminen –> Kirjausten laskutettavuuden, tarkkuuden ja ajantasaisuuden parantuminen
  • Myyntilaskutuksen, tuntiraportoinnin ja talousprosessien automatisointi –> Hallinnon työajan vapauttaminen manuaalisesta työstä entistä laadukkaampaan projekti- ja talousraportoitiin

Henkilöstökoulutukset:

  • Projektipäälliköiden koulutus –> Projektivastuullisten arjen vastuiden selkeytyminen ja ohjeistaminen
  • Suunnittelijoiden tuntikirjauskoulutus –> Ymmärrys tuntimerkintöjen tärkeydestä liiketoiminnalle ja käytännön ohjeistus
  • Järjestelmäkoulutukset –> Projektihallinnnan ja tuntikirjausohjelmistojen parempi käyttöosaaminen

Katso tästä referenssivideo yhteistyöstämme IT-konsulttiyritys Gapps Oy:n kanssa!

Toimintamallimme kehitysprojekteissa

Kokemuksemme kasvuyritysten toiminnanohjauksen kehityksestä on luonut erinomaiset valmiudet tuottaa asiakkaille lisäarvoa prosessien kehityksessä. Toimiala- ja ohjelmistotuntemuksemme auttaa rakentamaan motivoivat toimintamallit prosessien automatisointiin, mittaamiseen sekä arjen raportointiin. Lopputuloksena kehitystyöllä on sujuva arki, luotettava johdon raportointi sekä hallinnollisen työn korkea automaatio.

Strategia

Toiminnanohjauksessa ja järjestelmävalinnoissa on tärkeää, että yritysjohto tunnistaa strategiset tavoitteet. Tavoite voi olla kasvu, parempi kannattavuus tai arjen sujuvuuden lisääminen.

Autamme kirkastamaan tavoitteet, valitsemaan raportoinnin mittarit sekä luomaan prosessit seurannalle  ja toiminnan kehittämiselle.

Prosessit

Selkeiden strategisten tavoitteiden avulla rakennamme toimintamallit eri prosesseille, liidihallinnasta myyntiin, tuntikirjauksiin ja laskutukseen.

Strategiaa tukevat prosessit ja oikein valitut ohjelmistot luovat valmiudet raportoinnille, arjen kirjausohjeistuksille sekä henkilöstön koulutuksille.

Sujuvuus

Johdon selkeästi asetettamat tavoitteet ja oikein rakennetut toimintamallit tuovat sujuvuutta arkeen. Esimiehet ja projektipäälliköt hyötyvät laadukkaasta tiedosta työnsä ja asiakkuuksien johtamisessa.

Parhaimmillaan CRM-, talous- ja projektiohjelmistot tuovat lisäarvoa jokaisen työntekijän oman työn hallintaan.

Olemme ylpeitä onnistuneista projekteista asiakkaittemme kanssa

Askeleen rooli Gappsin matkalla on ollut merkittävä. Askele on tuonut ammattimaisuutta, erityisesti projekti- ja toiminnanohjauksen puolelle. He ymmärtävät toimialaamme ja hallitsevat myös liiketoiminnan kasvun ja muutostilanteet.

Toiminnanohjauksen ja raportoinnin osalta meillä on nyt keskitettyä ja luotettavaa dataa, jonka pohjalta voimme tehdä päätöksiä yrityksen johtamiseen.

Kasper Pöyry

Toimitusjohtaja, Gapps Oy

Olemme tehneet Askeleen kanssa yhteistyötä jo seitsemän vuotta. He ovat auttaneet asiakaskuntaamme todella ammattimaisesti ja on hienoa, että voimme tarjota asiakkaillemme huippuosaamista liiketoiminnan ja Visma Severan käytön kehittämiseksi!

Suosittelen lämpimästi Askeleen palveluita kaikille asiantuntijayrityksille!

Ville Kuusela

Toimitusjohtaja, Visma Solutions Oy

Askeleen avulla optimoimme Visma Severa -ohjelmiston erinomaiseen iskuun projekti- ja ohjelmistoliiketoimintamme tueksi. Heidän asiantuntijuus IT-toimialasta, Saas-bisneksestä ja ohjelmistoista on vakuuttava.

Koko prosessimme on nyt sujuva, liidihallinnasta aina projektien johtamiseen, laskutukseen ja johdon raportointiin. Eri ohjelmistojen välinen automatiikka palvelee myös hienosti hallinnon työtä.

Suosittelen!

Aki Pohjola

Toimitusjohtaja, Grants Funding Oy

Webinaari: Arkkitehtitoimiston ammattimainen johtaminen

Luovan alan toiminnnan kannattavuus kärsii usein projekti- ja talousjohtamisen heikkoudesta, usein jopa puutteesta. Ammattimaisuus toiminnanohjauksessa ei aina ole verrokkitoimialojen tasolla. Katso alta webinaarimme arkkitehtitoimiston liiketoiminnan kehityttämisestä...

Webinaari: Suunnittelutoimiston ammattimainen johtaminen

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Referenssitarina: Sigge Arkkitehdit Oy

“ Askeleen toimialaosaaminen oli korvaamatonta Sigge Arkkitehtien liiketoiminnan ennustettavuus parani ja projektien seuranta tarkentui jouhevasti sujuneella järjestelmä- ja prosessiuudistuksella.  Arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit oli jo pitkään tehnyt...

Blogi: Arkkitehtitoimiston päättäjä, johdatko firmaasi ammattimaisesti?

Projektien kannattavuuksia ei tiedetä. Suunnittelijoilla ei ole tiedossa projektitehtävien tuntibudjetteja. Projektisopimukset puuttuvat. Tuntikirjaukset tehdään exceleihin, ja niistä kootaan käsityönä sekä myyntilaskut että asiakaskohtaiset raportit. Yllä kuvatut...

Kehitysprojektien tavoitellut tulokset

Z

Yhdenmukaiset ja mitattavat toimintatavat

Autamme yritysjohtoa luomaan luotettavat mittarit ja yhdenmukaiset toimintatavat eri prosesseihin. Näin kaikki ymmärtävät, miksi ja miten tunteja kirjataan, mitä asioita projekteista päivitetään ja millä tarkkuudella myynnin ja laskutuksen ennusteet merkataan.

Z

Liiketoiminnan ennustettavuuden parantuminen

Projekti- ja asiantuntijayritysten myynti- ja laskutusennusteiden saatavuus ja oikeellisuus auttavat tulevaisuuden hallinnassa. Valitsemme ja rakennamme asiakkaan johdon kanssa ennustemallit, jotka auttavat merkittävästi myynnin tehostamisen, henkilöstön rekrytointien kuin talouden hallinnan suhteen.

Z

Kannattavan bisneksen perusrakenteet

Yrityksen tulisi aina ymmärtää, missä palveluissa ja asiakkaissa heillä on edellytykset menestyä ja mahdollisesti kasvattaa liiketoimintaa. Toisaalta on tärkeää kehittää palveluita, joissa tulos ei vastaa tavoitteita. Autamme tunnistamaan ja luomaan oikeat segmentoinnit, jolloin kateseurannan systemaattisuus luo erinomaisen pohjan kannattavuuden parantamiselle.

Z

Ymmärrys ja osaaminen ohjelmistojen käyttöön

Ihmisten ammattimainen koulutus niin prosessi- kuin järjestelmätasolla on aina tärkeää. Kun yritysjohdolle on selvää, mitä asioita liiketoiminnasta seurataan, antavat kokeneet asiantuntijamme asiakkaan henkilöstöryhmille laadukkaat perus- ja syventävät koulutukset myynti-, projekti- ja tuntikirjausohjelmistojen sujuvaan arkikäyttöön.

Tutustu teknologiaratkaisuihimme

Toiminnanohjaus - Visma Severa

Visma Severa on Suomen suosituin toiminnanohjauksen ohjelmisto asiantuntijayritysten projektien ja myynnin hallintaan.

Askele on markkinoiden osaavin kumppani yli 600 Visma Severa käyttöönotto- ja kehitysprojektin kokemuksella.

Taloushallinto - Netvisor

Netvisor on käytössä yli 20.000 yrityksessä ja ohjelmiston erinomainen integroitavuus auttaa automaation luomisessa.

Meiltä saat niin ammattimaiset käyttöönotto- kuin tehostusprojektit Netvisorin sujuvaan käyttöön.

Kokemusta ja asennetta Etelä-Karjalasta

Emme pelkää olla rehellisiä ja suoria kun on sen aika, muutoin toimintaamme ohjaavia arvoja ovat avoimuus, tehokkuus ja tinkimättömyys asiakkaan tavoitetilan saavuttamiseksi.

Aloita helposti ottamalla meihin yhteyttä. Kartoitetaan yrityksenne tilanne ja annamme ehdotuksen, kuinka voimme kehittää yrityksenne liiketoimintaa!

Matti Tiilikainen

Matti Tiilikainen

Toimitusjohtaja, osakas

Matti on Askele Oy:n perustaja. Satojen projektien ja 14 vuoden kokemus kasvuyritysten liiketoiminnan kehittämisestä antaa erinomaiset valmiudet auttaa asiakkaita liiketoiminnan kehittämisessä.

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 50 324 6655 | matti.tiilikainen@askele.fi

Pasi Koskinen

Pasi Koskinen

Konsultti, osakas

Pasin vahvuus on systemaattisuus myynnissä ja rautainen ammattitaito asiakasprojektien hallinnassa. Asiakkaan kanssa luodaan selkeät tavoitteet ja projektien dokumentointi on aina laadukasta. Pasin oma työkokemus IT- ja mainosaloilta antaa myös vahvat eväät auttaa asiakkaita.

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 40 141 4141 | pasi.koskinen@askele.fi

Arttu Rossi

Arttu Rossi

Konsultti

Artulla on pitkä osaaminen opetusalalta ja tämä näyttäytyy projektien pedantissa edistämisessa, dokumentoinnissa sekä asiakkaan henkilöstön koulutuksissa. Systemaattisuus ja aito palo asiakkaan auttamisessa välittyy ihmisille ja tuo tuloksia!

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 45 111 9343 | arttu.rossi@askele.fi

Hanna Karppinen

Hanna Karppinen

Tuotepäällikkö

Hanna liittyi Askeleeseen 2021. Hänen vastuullaan on SaaS-ohjelmistoliiketoiminnan sekä -kumppanuuksien kehittäminen. Aiemmin hän on tehnyt pitkän uran menestyneiden Saas-ohjelmistojen parissa Visma Solutionsilla.

Varaa tästä etäpalaveri kanssani.

+358 45 234 8646 | hanna.karppinen@askele.fi

Atte Räihä

Atte Räihä

Konsultti

Atte on Askeleen tuorein vahvistus ja tuo nuoruuden intoa ja energiaa arjen tekemiseen. Atella on pitkä kokemus myynnistä ja talousasiat on lähellä sydäntä sijoitusharrastuksen kautta.

+358 50 558 0953 | atte.raiha@askele.fi