Milloin järjestit viimeksi ammattimaisen koulutuksen henkilökunnalle CRM:n / käytössä olevan toiminnanohjausjärjestelmän käytöstä? 

Askeleen webinaarissa oli taannoin yli sata yritystä. Tapamme mukaan me pyrimme kontaktoimaan ne kaikki, puhelimitse. Asiakaskeskusteluissa tuli poikkeuksellisen paljon vastaan seuraava kommentti:
” Emme selkeästi osaa käyttää järjestelmää riittävän hyvin ja pitäisi saada lisäkoulutusta järjestelmän käytöstä, mutta en itse voi tehdä päätöstä koulutuksen hankkimisesta.”
Kyseisen softan, Severan, tulisi olla ylivoimaisesti yrityksen ja sen projekti- sekä talousjohdon tärkein arjen työkalu. Tästä huolimatta, yritykset eivät usein näe investointia  avainhenkilöstön koulutukselle järkevänä. Ei edes siinä tilanteessa, jossa eri prosessien omistajat esittävät ja pyytävät käyttökoulutuksia!
En haluaisi ajatella, ettei yritysjohto ole valmis investoimaan tärkeään asiaan. Luultavasti syy piilee siinä, että järjestelmäkoulutuksia ei ole totuttu hankkimaan käyttöönoton jälkeen.

Minulla menee alle minuutti laskun luomiseen Severalla, paljonko sinulla?

Kokemuksemme mukaan todella usein
1) asiantuntijayrityksillä jää systemaattisesti laskuttamatta töitä, kun projektivastaavat eivät osaa käyttää projektijärjestelmiä ja niiden automatiikka oikein. Ja kun tieto ei ole näkyvillä, ei kenelläkään ole realistista mahdollisuutta tarkastaa asiaa.
2) kuunvaihteen laskutus koetaan sisäisenä helvettinä, kun Kummelin sää miehen sanoin, ”lunta sataa ja kaikkia veetuttaa”. Tämä kaikki olisi vältettävissä ja korjattavissa, kun laskutusta tekevät ihmiset osaisivat käyttää järjestelmiä.
3) yrityksen johto elää tuuliajolla, koska edellisen kuun (ja näin koko vuoden) laskutus ja myyntikate selviää viikkoja myöhemmin kuin olisi mahdollista.
4) huolimatta että laskutetaan enenevissä määrin arvopohjaisesti, kassavirta kärsii kun laskutusprosessi on raskas, ettei ole inhimillisesti voimia siirtyä esim. kaksi kertaa kuussa tapahtuvaan laskutukseen.
” Laskutukseen käytettävät, proikkareiden ja taloushallinnan ylimääräiset työtunnit, maksavat firmalle tuhansia euroja joka kuukausi. ”

Varmista nykyisten ja erityisesti uusien työntekijöiden järjestelmäosaaminen

Väitän, että investoimalla 5-10 000 € vuodessa työntekijöiden järjestelmäosaamisen syventämiseen,yritys säästää summan moninkertaisesti

1) laskuttamatta jääneiden töiden vähentymisellä,

2) projektien perustamiseen ja laskuttamiseen käytetyn työajan vähentymisellä sekä erityisesti

3) projekti- ja talousihmisten työssä viihtyminen lisääntyy aivan merkittävästi, kun arjen järjestelmäosaaminen paranee.

 

Kirjoittaja: Matti Tiilikainen, toimitusjohtaja, Askele Oy

Kirjoittaja on Askele Oy:n perustaja ja omistaja, joka on uransa aikana kouluttanut satoja yrityksiä ja erityisesti kokenut, millaisia vaikutuksia ihmisten työssä viihtymiseen ja tuottavuuteen aiheutuu, jos kriittisten yritysohjelmistojen käyttöosaaminen on heikkoa.